21.09.2016 20:17

Superieur PSV naar volgende ronde beker

PSV heeft woensdagavond een gemakkelijke bekeravond beleefd in eigen huis tegen Roda JC Kerkrade. Het debuut van Siem de Jong werd opgefleurd met een glansrijke 4-0 overwinning. PSV was heer en meester en walste eenvoudig over het zwakke Roda heen. 

Zowel bij PSV als Roda JC waren er veel wijzigingen in de basisopstelling. Bij de landskampioen zagen we onder meer het debuut in de basis van Siem de Jong. De oud-Ajacied verving zijn geschorste broer Luuk in de spits. PSV begon sterk en had veel balbezit. De eerste kans was voor Gastón Pereiro. De Uruguyaan was het eindstation van een mooie aanval en zag zijn inzet van de lijn gehaald worden door Roel Brouwers. PSV deed het daarna even rustiger aan, maar kwam uit het niets na 25 minuten op voorsprong. Een schot vanaf rand zestien via Davy Pröpper glipte door de handen van de blunderende doelman Yves De Winter: 1-0. 

PSV was los en bij Roda was het open huis. Nadat een poging van Steven Bergwijn gekeerd werd was het even later weer raak. Een voorzet van Santiago Arias werd prachtig in de kruising gekopt door Pereiro: 2-0. Het ging de Eindhovenaren voor de wind en van het bezoekende Roda had het niets te vrezen. Doelman Remko Pasveer stond er bijvoorbeeld voor spek en bonen bij. Vlak voor rust lieten Bart Ramselaar en De Jong het na om de score verder op te hogen. Het zijnet en doelman De Winter hielden de derde PSV-goal tegen. 

Het moest anders bij Roda. Coach Yannis Anastasiou greep in en bracht Nathan Rutjes in plaats van Ard van Peppen. PSV bleef de regie houden, maar trof een ietwat beter verdedigend Roda. De Eindhovenaren waren niet meer zo fanatiek en vonden het wel best. De mogelijkheden waren in deze fase dan ook schaars. Bij PSV ontbrak het vaak aan de goede eindpass, terwijl Roda maar amper over de eigen helft kon komen. 

Na een uur spelen mocht uitblinker Pröpper de 3-0 aantekenen. De middenvelder nam de bal sierlijk aan en schoot deze perfect in de hoek achter De Winter. Even na het derde doelpunt mocht de moegestreden De Jong het veld verlaten voor Luciano Narsingh. Invaller Narsingh viel goed in en zette PSV zowaar op 4-0 met een fraai stiftje. De Eindhovenaren bleven veel energie in het duel stoppen voor de massaal toegestroomde fans. In het laatste kwartier mocht de jonge Sam Lammers nog zijn debuut maken. De topscorer van de Jupiler League zag dat de bekeravond in 4-0 eindigde. 

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner