21.09.2016 21:04

Balotelli scoort twee keer voor winnend Nice

Mario Balotelli lijkt in Frankrijk zijn oude vorm te hervinden. De Italiaanse spits maakte woensdagavond alweer zijn derde en vierde doelpunt voor OGC Nice, dat AS Monaco met liefst 4-0 versloeg.

De Zuid-Franse club kwam al na achttien minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Paul Baysse. Daarna was het de beurt aan Balotelli, die zowel voor als na rust het net wist te vinden. Nadat Tiemoué Bakayoko van AS Monaco met rood van het veld werd gestuurd, maakte Alassane Pléa nog de 4-0. OGC Nice is door de zege de koploper in Frankrijk.

Balotelli staat nu na twee competitiewedstrijden op vier goals en meldt zich in de top van de topscorerslijst van de Ligue 1. Alleen Edinson Cavani (6), Alexandre Lacazette (6) en Mevlüt Erdinç (5) scoorden tot nu toe vaker, maar zij hadden ook meer wedstrijden nodig om de doelpunten te maken.