22.09.2016 16:44

Langeler: "PSV-talenten staan te poppelen"

Sam Lammers (r.) debuteert en is tijdens het bekerduel PSV - Roda JC Kerkrade de vervanger van Gastón Pereiro (l.) (21-09-2016).
Sam Lammers (r.) debuteert en is tijdens het bekerduel PSV - Roda JC Kerkrade de vervanger van Gastón Pereiro (l.) (21-09-2016).

Woensdagavond zag Art Langer, hoofd jeugdopleiding bij PSV, veel zelfopgeleide spelers op het veld staan. In het bekerduel tegen Roda JC (4-0 winst) kregen vele talenten een kans op speelminuten van trainer Phillip Cocu.

"Toen ik woensdag bij het eerste elftal was, stonden er 22 spelers op het veld. Iedereen en alles wat fit was stond op het veld. Dat was dus - behalve Jürgen Locadia en Luuk Koopmans - volgens mij iedere beschikbare speler. De warming-up begon en de groep liep in volle breedte over het veld. Heel gewoon, doodgewoon", "doet Langer zijn verhaal op de officiële clubwebsite.

"Maar als je de jongens ziet die er bij lopen, dan is dat voor een hoofd Jeugdopleiding helemaal niet gewoon. Dante Rigo, Sam Lammers, Ramon Pascal Lundqvist, Steven Bergwijn, om zomaar een paar namen te noemen, trainen en spelen bij het eerste elftal alsof ze er al jaren bijlopen. Woensdagavond eindigde PSV de wedstrijd tegen Roda JC zelfs met de laatste drie in het veld. Steven startte zelfs als basisspeler."

De integratie van jeugdspelers naar het eerste elftal gaat steeds beter in Eindhoven vindt Langeler: "Na de generatie Brenet, Koch, Hendrix, De Wijs en Vloet lijkt de volgende groep nu serieus aan te sluiten. Met Dante Rigo als voorloper van de volgende groep spelers die staat te popelen, en met hem heeft ook Matthias Verreth al veel (training)minuten gemaakt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner