23.09.2016 15:20

Eriksen gunde Janssen eerste goal via penalty

Vincent Janssen legt aan voor zijn eerste doelpunt voor Tottenham. Hij scoort uit een penalty in het League Cup-duel met Gillingham FC. (21-09-2016)
Vincent Janssen legt aan voor zijn eerste doelpunt voor Tottenham. Hij scoort uit een penalty in het League Cup-duel met Gillingham FC. (21-09-2016)

Christian Eriksen gunde Vincent Janssen tijdens het League Cup-duel met Gillingham FC zijn doelpunt. De Deen was de aangewezen persoon om de toegekende strafschop te nemen, maar hij gaf de bal aan de Nederlander, die zodoende zijn eerste treffer kon maken voor Tottenham Hotspur.

Bij een 2-0 stand kreeg Tottenham een strafschop. Hoewel Eriksen zijn hattrick kon completeren, besloot hij dat Janssen de penalty mocht nemen. "Ik dacht er nog aan om hem zelf te nemen, maar ik zag aan het gezicht en de lichaamstaal van Vincent dat hij de strafschop heel graag wilde nemen. Dan leef je ook mee met een spits", vertelt Eriksen tegenover The Daily Mail.

"Het is voor mij niet belangrijk met twee goals op zak. Ik ben blij voor hem en hij heeft me ook bedankt", vervolgde de Deense spelmaker. "Janssen zorgde voor veel schoten in de eerste helft en ik denk dat hij normaal gesproken had gescoord. Voor een spits is er geen manier die makkelijker is om te scoren dan via een penalty."

Harry Kane is voorlopig geblesseerd en dus zal Janssen de aanvalsleider van Tottenham zijn. Eriksen heeft daar vertrouwen in. "Hij heeft voorheen al laten zien dat hij goed kan invallen voor Harry. Natuurlijk zal het lastig worden, maar als hij blijft doen waar hij goed in is, zoals tegen Gillingham, zullen we veel goede wedstrijden gaan zien van hem."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner