23.09.2016 17:03

Jans: "Staan weer op met een positief gevoel"

PEC Zwolle-trainer Ron Jans kijkt toe vanuit de dug-out tijdens het oefenduel met SV Hatto Heim in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. (30-06-2015)
PEC Zwolle-trainer Ron Jans kijkt toe vanuit de dug-out tijdens het oefenduel met SV Hatto Heim in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. (30-06-2015)

PEC Zwolle hoopt zo spoedig mogelijk de laatste plaats in de Eredivisie te verlaten. De ploeg van Ron Jans sprokkelde in de eerste zes wedstrijden slechts twee punten bij elkaar. Dat gaf het vertrouwen een flinke beuk, maar de doordeweekse zege in de KNVB beker tegen DVS '33 Ermelo (1-4) geeft de ploeg echter weer vertrouwen.

"Je wordt niet meer wakker met een ontevreden en teleurgesteld gevoel, maar je staat weer op met een positief gevoel", stelde oefenmeester Ron Jans opgewekt in gesprek met RTV Oost. Zaterdagavond moet de ploeg op bezoek naar Ajax, waardoor de kans groot lijkt dat PEC Zwolle ook na de aankomende speelronde hekkensluiter blijft. "We staan achttiende en zij zijn de laatste zes jaar vier keer kampioen geworden."

Desondanks wil Jans met PEC Zwolle niet verliezen in Amsterdam. "Als Ajax wint is dat normaal, maar wij gaan voor elk ander resultaat. Ik vind dat we te laag staan, maar dat moeten we wel gaan bewijzen." Een overwinning bij Ajax zou de eerste zege voor de Zwollenaren zijn dit seizoen. Enkel tegen NEC (1-1) en FC Utrecht (1-1) werd gelijkgespeeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner