23.09.2016 20:31

Mourinho: "Vorm Rooney zoals die van United"

De kritiek op Wayne Rooney is na de slechte serie van Manchester United toegenomen. De aanvaller scoorde niet meer sinds de openingswedstrijd tegen Bournemouth en werd door de fans verantwoordelijk gehouden voor de nederlagen.

Volgens Manchester United-manager José Mourinho is de slechte vorm van United niet terug te voeren op de vorm van Rooney. "Wayne Rooney's vorm is zoals de vorm van Manchester United. We zijn een team, we zijn niet Wayne Rooney", aldus Mourinho in aanloop naar de wedstrijd tegen Leicester City.

"We zijn goed begonnen door de eerste vier wedstrijden te winnen. Daarna verloren we drie wedstrijden in een week en dat is niet de schuld van Rooney. Hoe wij denken in de groep is dat iedereen betrokken is bij elke wedstrijd, ook de spelers die niet spelen."

Tegenstander Leicester City won vorig seizoen op heroïsche wijze de titel in Engeland. Mourinho denkt niet dat The Foxes dat kunststukje kunnen evenaren. "Niet veel teams kunnen de Premier League twee keer op rij winnen. Eén van die teams was natuurlijk Manchester United. Een andere was team dat werd gecoacht door de slechtste manager in de geschiedenis", doelt Mourinho op zijn dubbel met Chelsea.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner