23.09.2016 22:01

NAC meldt zich aan kop na zege op Graafschap

NAC Breda heeft zich vrijdag in de Jupiler League hersteld van de uitschakeling in het bekertoernooi. Drie dagen na de pijnlijke nederlaag tegen VVV-Venlo (0-2) wist de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen in eigen stadion wel te winnen van De Graafschap. Dankzij een doelpunt van Giovanni Korte halverwege de eerste helft waren de Bredanaren met 1-0 te sterk voor de club die afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de eerste divisie degradeerde.

Dankzij de overwinning is NAC nu gedeeld koploper. De Brabanders hebben net als Jong PSV zeventien punten. Jong PSV, de enige nog ongeslagen club in de Jupiler League, speelt maandag pas en kan dan in het thuisduel met Fortuna Sittard weer alleen aan de leiding komen. De overwinning van NAC was ook belangrijk met het oog op winst van de eerste periodetitel, die de komende speelronde wordt beslist. Jong PSV komt, net als andere beloftenteams, namelijk niet in aanmerking voor winst van een periodetitel.

MVV stond tot vrijdag in punten op gelijke hoogte met NAC, maar de ploeg uit Maastricht verloor met 2-1 van Almere City FC. Sven Braken, geboren in Maastricht en oud-speler van MVV, maakte beide doelpunten voor Almere. MVV, dat pas kort voor tijd via Dyon Gijzen wat terugdeed, blijft zo op veertien punten staan. Ook FC Volendam heeft veertien punten. De Noord-Hollanders kunnen zaterdag bij een zege bij FC Dordrecht naast NAC en Jong PSV komen.

VVV-Venlo behoudt dankzij een thuiszege van 2-0 op Jong FC Utrecht de aansluiting met de top. De treffers kwamen op naam van Ralf Seuntjens (die ook een strafschop miste) en Torino Hunte. VVV heeft nu vijftien punten en is voorlopig derde. FC Eindhoven haalde uit bij Telstar (1-4) en FC Emmen versloeg FC Den Bosch met 3-0.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner