23.09.2016 22:25

Ruzie Mourinho en Wenger blijft door etteren

De Engelse journalist Rob Beasley heeft een biografie geschreven over José Mourinho, waarin Arsène Wenger ter sprake komt. De manager van Arsenal en Mourinho, momenteel werkzaam bij Manchester United, hebben een geschiedenis vol conflicten.

In de biografie zegt Mourinho over Wenger: "Ik zal hem een keer buiten het voetbalveld vinden en zijn gezicht breken." Op de persconferentie in de aanloop van de kraker tussen Arsenal en Chelsea werd Wenger geconfronteerd met de uitspraken.

Wenger wilde niet al te veel ingaan op de opvallende uitspraak van zijn collega. "Ik heb het boek niet gelezen en zal dat ook nooit gaan doen. Ik wil er verder ook niet op reageren. Ik ben niet in de stemming om iemand te vernietigen, maar ik ben veel meer constructief."

De wedstrijden tussen Arsenal en Chelsea stonden ook vaak in het teken van de strijd tussen Wenger en Mourinho. Mourinho is niet langer de manager van Chelsea, maar volgens Wenger was dat nooit een issue. "De persoonlijke rivaliteit was in mijn ogen nooit van belang. Het was altijd gewoon een belangrijke wedstrijd."

Wenger staat met Arsenal voor de lastige taak om angstgegner Chelsea te verslaan. The Gunners wonnen de derby voor het laatst in oktober 2011. "Het is altijd een grote wedstrijd geweest. Chelsea heeft de laatste tien jaar een sterk team. Daarvoor wonnen wij altijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner