24.09.2016 09:14

Vitesse haalt 4.561 euro op voor Airborne

Ricky van Wolfswinkel (r.) vecht een duel met Sander Fischer (l.) uit tijdens het competitieduel Vitesse - Go Ahead Eagles (17-09-2016).
Ricky van Wolfswinkel (r.) vecht een duel met Sander Fischer (l.) uit tijdens het competitieduel Vitesse - Go Ahead Eagles (17-09-2016).

De veiling die Vitesse hield na het speciale Airborne-duel tegen Go Ahead Eagles heeft een kleine vijfduizend euro opgeleverd. De Arnhemmers vieren altijd met een speciaal duel de vrijheid in Nederland, waarbij de veteranen geëerd worden, onder anderen met een speciaal shirt.

Het tenue, uitgevoerd in de kenmerkende maroonrode en lichtblauwe Airborne-kleuren, werd na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles geveild en de gezamenlijke shirts brachten in totaal 4.561 euro op. De opbrengst komt ten goede aan toekomstige Airborne-herdenkingen. De wedstrijd staat ook in het teken van de Slag om Arnhem, die van 17 tot 25 september 1944 plaatsvond.

Het shirt van aanvoerder Guram Kashia bracht het meeste op tijdens de veiling. Een fanatiekeling kocht het tenue van de Georgiër voor een bedrag van driehonderdtachtig euro. Ricky van Wolfswinkel stelde dat als zijn shirt niet voor tweehonderd euro of meer werd verkocht, hij het tenue zelf zou kopen. Dit bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. Vitesse staat momenteel zesde in de Eredivisie en kwam deze week door de eerste ronde van de KNVB beker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner