24.09.2016 11:32

Argentijnse bond verontschuldigt zich bij Barça

De voetbalbond van Argentinië heeft excuses gemaakt aan het adres van FC Barcelona na uitspraken van bondscoach Edgardo Bauza. Die was allesbehalve te spreken over de nieuwe blessure van Lionel Messi.

"FC Barcelona stuurt ons altijd berichten dat we goed voor Messi moeten zorgen, maar zelf doen ze dat niet. Het is vreemd dat ze hem altijd maar laten spelen", stelde Bauze in gesprek met binnenlandse media. De eindverantwoordelijke van het Zuid-Amerikaanse land haalde daarna hard uit naar de clubleiding van FC Barcelona, maar via de bond wordt het brandje zo snel mogelijk geblust.

"Zij hebben met ons contact gezocht om hun excuses aan te bieden voor de uitspraken van hun coach over de blessure van Lionel Messi", stelt de Catalaanse grootmacht via een statement. "Bauza had geen verkeerde bedoelingen en zijn uitspraken zijn ongelukkig", viel te lezen in de brief die de Argentijnse bond naar Spanje stuurde. Messi raakte afgelopen week geblesseerd in de wedstrijd tegen Atlético Madrid.

Het lijkt erop dat Messi voor de komende drie weken zoet is met een liesblessure, waardoor hij enkele belangrijke ontmoetingen van FC Barcelona en Argentinië mist. In de Champions League mist Barça haar sterspeler tegen Borussia Mönchengladbach, Argentinië kan niet op Messi rekenen als het verder gaat in het kwalificatietoernooi voor het Wereldkampioenschap in Rusland. Het land speelt in oktober tegen Peru en Paraguay.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner