24.09.2016 15:20

United wint ruim dankzij sterke eerste helft

Daley Blind (tweede van rechts) wordt geknuffeld door zijn ploeggenoten. De verdediger is tweemaal belangrijk met een assist tijdens Manchester United - Leicester City. (24-09-2016)

Het geplaagde Manchester United heeft de criticasters enigszins de mond gesnoerd. Op Old Trafford kreeg Leicester City in de eerste helft alle hoeken van het veld te zien, waarna de wedstrijd was beslist: 4-1.

In de openingsfase ging de wedstrijd gelijk op. United wilde zich graag laten zien aan het eigen publiek, maar was ook slordig. Dat speelde The Foxes in de hand, dat via de omschakeling razendsnel richting het doel van David de Gea opstoomde. Het tempo lag hoog, maar echt grote kansen waren er niet.

Dat veranderde toen Manchester United uit het niets op voorsprong kwam. Daley Blind, die een ijzersterke wedstrijd als linksback speelde, legde de bal via een hoekschop op het hoofd van Chris Smalling: 1-0. Na de openingstreffer kwam United compleet los.

Het vertrouwen bij de ploeg van José Mourinho nam toe. De ploeg ging frivool spelen en Leicester City wist niet meer waar het zoeken moest. Marcus Rashford kreeg na een vlijmscherpe counter een enorme kans op de tweede treffer en ook Zlatan Ibrahimović had een fenomenale pass van Paul Pogba tot doelpunt moeten promoveren.

Tien minuten voor rust kwam dan toch de verdiende 2-0. Een hele fraaie aanval kwam via Jesse Lingard bij Juan Mata, die Ron-Robert Zieler met een hard schot versloeg. Daarna ging het hard. Een ontzettend slim kort genomen hoekschop van Blind kwam bij de eerste paal bij Mata, die Rashford in staat stelde de 3-0 te maken.

De koek was voor rust nog niet op. Een hoekschop van Blind werd fraai ingekopt door Pogba: 4-0. United walste in de eerste helft over de thuisploeg heen, met een hoofdrol voor linksback Blind.

Na de rust spaarde Leicester-manager Claudio Ranieri sterspelers Jamie Vardy en Riyad Mahrez. Beiden kwamen nauwelijks in het stuk voor en de bezoekers wilden de schade enigszins beperkt houden, ook fysiek.

Vooral United nam na rust flink gas terug. Leicester bleef makkelijk overeind en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. De bezoekers kwamen zelfs tot scoren. Invaller Demarai Gray dribbelde van de flank naar binnen en schoot fenomenaal raak. De poeier viel in de verre kruising en liet De Gea compleet kansloos: 4-1.

Na de treffer van Gray haperde het flink bij de ploeg van Mourinho. Invaller Andy King kreeg zelfs een enorme kans op een volgende treffer. Een fraaie aanval kwam bij King terecht, die volledig vrijstaand recht in de handen van De Gea schoot.

United probeerde het nog wel, maar de echte overtuiging van de eerste helft miste. De bezoekers wisten ook dat het een gelopen wedstrijd was, waardoor er niets meer aan de uitslag veranderde. Manchester United wint met duidelijke cijfers van  kampioen Leicester City dankzij een fenomenale eerste helft.

Door: Pim Westenberg