24.09.2016 15:10

Gemengde gevoelens overheersen bij Vreman

De Graafschap leed vrijdagavond tegen NAC Breda alweer de vierde nederlaag van het seizoen. Trainer Jan Vreman was na afloop niet te spreken over het resultaat (1-0), maar ziet wel vooruitgang bij zijn ploeg. Gemengde gevoelens overheersten na afloop.

"Als ik deze wedstrijd vergelijk met Cambuur-uit, dan vind ik dat we het nu veel beter hebben gedaan. Alleen pakten we toen een punt en nu niet", analyseert Vreman in gesprek met De Gelderlander. De Graafschap speelde een bijzonder zwakke eerste helft in het Rat Verlegh Stadion en kwam in de 23e minuut op achterstand. "We hebben onszelf in de problemen gebracht door veel te makkelijk balverlies te lijden. Daardoor kreeg NAC mogelijkheden."

Vreman zag in de tweede helft een aanmerkelijk beter De Graafschap en had goede hoop om langszij te komen. "We hebben in de rust wat dingen aangegeven die beter moesten. Op basis van de tweede helft verdienden we een gelijkmaker. Als dat doelpunt was gevallen, hadden we misschien ook nog wel gewonnen. In de eindfase moeten we veel attenter zijn, daar worden wedstrijden beslist."

De Graafschap heeft na acht gespeelde wedstrijden tien punten behaald en staat daarmee op een teleurstellende dertiende plaats in de Eredivisie. Aankomende vrijdag neemt de ploeg van Vreman het in eigen stadion op tegen FC Dordrecht, dat slechts drie punten pakte dit seizoen en op een negentiende positie staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner