24.09.2016 15:43

Koeman: "Die moet je echt af zien te straffen"

Everton-trainer Ronald Koeman kijkt toe vanaf de zijlijn tijdens het oefenduel MK Dons - Everton (26-07-2016).
Everton-trainer Ronald Koeman kijkt toe vanaf de zijlijn tijdens het oefenduel MK Dons - Everton (26-07-2016).

Everton kent een uitstekende competitiestart onder trainer Ronald Koeman. De club uit Liverpool staat na vijf wedstrijden op een verrassende tweede plaats in de Premier League. Zaterdag nemen The Toffees het in een uitwedstrijd op tegen AFC Bournemouth.

Koeman verwacht geen gemakkelijke middag tegen laagvlieger Bournemouth. "Ik houd van het voetbal dat Bournemouth speelt. Zij spelen van achteruit goed positiespel. Ze hebben fysiek sterke spelers en ze spelen agressief pressievoetbal. Je krijgt weinig tijd omdat ze er direct dicht op zitten," blikte Koeman vooruit op de persconferentie in aanloop naar het duel.

Dinsdag maakte Everton geen goede beurt in het League Cup-toernooi. De ploeg van Koeman ging in eigen huis pijnlijk onderuit tegen Norwich City (0-2). De voorbereiding op het duel met Bournemouth was niet ideaal. "Je kunt minder trainen, want je wilt iedereen wel fit aan de aftrap hebben. Maar richting het duel met Bournemouth hebben we het over de sterke en zwakke punten van de tegenstander gehad. Elk team heeft zwakke punten en die moet je zien af te straffen."

De aftrap van het duel tussen AFC Bournemouth en Everton vindt zaterdagmiddag plaats om 16.00 uur. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner