24.09.2016 20:20

Arsenal heeft weinig moeite met slap Chelsea

Alexis Sánchez viert zijn doelpunt voor Arsenal tegen Chelsea. (24-09-2016)

Arsenal heeft zaterdagavond een eenvoudige overwinning op Chelsea geboekt. Bij rust hadden The Gunners al een 3-0 voorsprong te pakken, waardoor de ploeg van Arsenal-trainer Arsène Wenger tijdens de tweede helft gas terug kon nemen.

Arsenal nam vanaf de eerste minuut het initiatief in het Emirates Stadium. Chelsea parkeerde de bus en hoopte in de counter toe te slaan. Het was moeilijk voor Arsenal om kansen te creëren, maar na elf speelminuten kregen The Gunners een cadeautje. Gary Cahill leverde de bal slordig in bij Alexis Sánchez, waardoor laatstgenoemde oog in oog met Chelsea-doelman Thibaut Courtois kwam te staan. De Chileen bleef rustig en verschalkte de Belgische sluitpost met een heerlijke stift: 1-0.

Na de 1-0 van Alexis ging Arsenal met zelfvertrouwen spelen. Drie minuten na de openingstreffer wist de thuisploeg de voorsprong te verdubbelen. Na een heerlijke aanval kreeg Theo Walcott op aangeven van Héctor Bellerín een niet te missen kans: 2-0. Arsenal nam geen genoegen met een 2-0 voorsprong en ging op jacht naar een derde treffer. Vlak voor de theepauze was het opnieuw raak. Mesut Özil draaide op zijn eigen helft fantastisch weg bij zijn directe tegenstander en trok vervolgens een flinke sprint. De Duitser lanceerde op het juiste moment Alexis en kreeg vervolgens de bal terug van de Chileense aanvaller. Özil nam de bal op de volley en liet Courtois kansloos: 3-0.

De tweede helft was echter een stuk minder enerverend. Chelsea ging nog compacter spelen, waardoor het voor Arsenal nog moeilijker was om tot grote mogelijkheden te komen. Walcott kreeg tijdens het tweede bedrijf nog een aardige kans, terwijl Chelsea-invaller Michy Batshuayi eveneens een grote kans kreeg. Maar er werd niet meer gescoord in het Emirates Stadium.

Arsenal komt dankzij de overwinning op Chelsea op dertien punten te staan. The Blues blijven vanzelfsprekend steken op tien punten. Arsenal speelt midweeks in de Champions League tegen FC Basel, terwijl The Gunners volgende week op bezoek moeten bij Burnley. Chelsea speelt aankomend weekend een uitwedstrijd tegen Hull City.