24.09.2016 20:06

De Koning kiest voor Maatsen in de spits

Darren Maatsen (l.) ontsnapt bij Gillian Justiana tijdens de wedstrijd Helmond Sport - Go Ahead Eagles. (15-04-2016)
Darren Maatsen (l.) ontsnapt bij Gillian Justiana tijdens de wedstrijd Helmond Sport - Go Ahead Eagles. (15-04-2016)

Go Ahead Eagles treedt zaterdagavond aan tegen AZ met Darren Maatsen in de spits. De 25-jarige aanvaller moet met zijn snelheid en behendigheid de geblesseerde goalgetter Leon de Kogel doen vergeten.

AZ begint ten opzichte van het vorige Eredivisieduel, uit bij PEC Zwolle, geheel ongewijzigd aan het duel met de Deventenaren. De ploeg van John van den Brom behoefde, mede omdat Stijn Wuytens en Alireza Jahanbakhsh nog niet teruggekeerd zijn, geen verandering. Iliass Bel Hassani, die zijn ploeg afgelopen woensdag eigenhandig op sleeptouw nam in het bekerduel met FC Lienden, vormt weeral met Dabney dos Santos en Wout Weghorst de aanval. Laatstgenoemde houdt Fred Friday zodoende achter zich.

Bij Go Ahead is Darren Maatsen de man die Leon de Kogel moet doen vergeten in de spitspositie. Trainer Hans de Koning had ter vervanging voor De Kogel ook de mogelijkheid om te kiezen voor Sam Hendriks of Henrik Ojamaa, maar Maatsen is degene die de verdediging samen met Jarchinio Antonia en Randy Wolters moet gaan teisteren. Daarnaast behoudt Joey Groenbast zijn plekje als linksback; Rochdi Achenteh moet geduld blijven hebben.

Het duel is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner