25.09.2016 11:30

Belangrijke Ziyech vindt zijn draai bij Ajax

Op zijn favoriete positie op het middenveld vindt Hakim Ziyech langzaam zijn draai bij Ajax. Na een goed optreden in het bekerduel met Willem II was de middenvelder ook tegen PEC Zwolle belangrijk.

Zaterdagavond, tijdens de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle, was hij bij drie van de vijf doelpunten van zijn nieuwe ploeg betrokken (5-1). Ziyech kreeg de voorkeur boven Nemanja Gudelj op het middenveld.

Hij voorzag het aanvalsspel van zijn ploeg van creativiteit en onderstreepte tot tweemaal toe zijn traptechniek met een goed genomen hoekschop. "Het is altijd fijn dat je betrokken bent bij doelpunten", bleef hij bescheiden. "Maar ik heb in de competitie nog steeds niet gescoord voor Ajax. Dat komt nog wel."

"Afgelopen woensdag tegen Willem II hadden we meteen grip op de wedstrijd'', stelde Ziyech. "Dat was nu niet het geval. Al kunnen we wel weer tevreden zijn over de tweede helft. Ik kom steeds beter in mijn spel. Daarom is het jammer dat ik donderdag geschorst ben voor het duel met Standard Luik in de Europa League."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner