25.09.2016 09:37

Van den Brom hekelt 'gemakzuchtig' AZ

AZ-trainer John van den Brom tijdens het competitieduel met Go Ahead Eagles. (24-09-2016)
AZ-trainer John van den Brom tijdens het competitieduel met Go Ahead Eagles. (24-09-2016)

AZ liep zaterdagavond tegen teleurstellend puntverlies aan. De Alkmaarders gaven tegen Go Ahead Eagles in eigen huis een 2-0 voorsprong uit handen, tot groot ongenoegen van trainer John van den Brom.

"Spelers kregen het gevoel dat we er al waren", begint hij tegen FOX Sports. "Het was gemakzucht. Jongens denken: 'het is wel goed zo, met 2-0'. Dat kan echt niet, helemaal als je een uur lang zo goed speelt. Dit is doodzonde." 

"Ik heb een uur attractief voetbal gezien. Na de 2-0 gaat het eigenlijk mis", gaat hij verder tegenover NH. "Het werd een groot veld. Het was wachten op de gelijkmaker. Zij gaan de lange bal hanteren. En dan krijg je een paar minuten voor het einde de 2-2 tegen. Dat is zuur."

"Je moet doordrukken en niet de bekende twee gedachten uitvoeren. De verdediging gaat naar achter en de voorhoede naar voren. Zij worden geholpen door de 2-1 en dat geeft hen ook vertrouwen. Wij hadden het beter kunnen doen door compact te blijven en druk te houden", aldus de geïrriteerde Van den Brom.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner