25.09.2016 14:50

De Boer is geen olifant in een porseleinkast

Frank de Boer hoopt de tijd te krijgen om zijn ideeën over te brengen bij Inter. Toch is de Nederlandse trainer er zich van bewust dat hij niet rigoureus te werk moet gaan, maar dat het stapje voor stapje moet.

"Italië is in 2006 nog wereldkampioen geworden en dan komt een gekke Nederlander even vertellen hoe het allemaal moet", stelt de oud-trainer van Ajax in gesprek met de NOS. "Je moet goed de balans zien te vinden. Niet als een olifant door een porseleinkast gaan. De Italianen staan er wel open voor, maar je moet wel met een onderbouwing komen."

De oefenmeester prijst de instelling van zijn spelers. "Het zijn hier echte winnaars. Het is niet zo dat ik het gevoel had dat ik ze bij Ajax moest aanduwen. Bij een simpel handbalspelletje gaat er hier bij Inter zoveel plezier uit van die jongens, terwijl het bij Ajax weleens was van: 'Pff, moet dat nou?' Hier doen ze dat met volle overtuiging." Toch ziet De Boer nog wel verbeterpunten.

"We mogen hier met het positiespel nog wel stappen maken. Maar onder druk een bal inspelen, daar zijn ze dan weer heel sterk in." Inter startte dit seizoen stroef, maar won vorige week knap van Juventus met 2-1. Daarom staat de ploeg van De Boer na vijf wedstrijden met tien punten op een degelijke vierde plaats in de Serie A.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner