25.09.2016 16:05

Traoré maakte zich niet druk om nul treffers

Bertrand Traoré baalt van een gemiste kans in de wedstrijd tegen FK Rostov. (24-08-2016)
Bertrand Traoré baalt van een gemiste kans in de wedstrijd tegen FK Rostov. (24-08-2016)

Bertrand Traoré maakte tegen PEC Zwolle zijn eerste treffer namens Ajax in de Eredivisie. Hoewel de speler uit Burkina Faso zich totaal niet druk maakte om zijn minimale doelpuntenproductie, is hij blij met zijn goal.

"Ik ben blij met mijn eerste competitiedoelpunt. Vorige week zei ik al dat ik wist dat ik kan scoren. Ik had geen haast of maakte me geen zorgen om te scoren. Ik wist dat het er aan zat te komen. En nu was het zover", stelde de huurling van Chelsea na afloop van het duel met PEC Zwolle in gesprek met AT5.

De aanvaller was blij met zijn optreden en het niveau dat zijn ploeg haalde. "We hebben allemaal genoten vandaag. Als je in goede vorm bent en het team wint, is alles goed." Het was voor Traoré, die al wel namens Ajax scoorde in de Europa League, een koud kunstje om zijn doelpunt te maken.

"Ik kreeg de bal vanaf de rechterkant", begint hij zijn omschrijving. "Als je linksbenig bent is rechts de beste kant om de bal te krijgen en de strijd met de verdediger aan te gaan. Ik probeerde toen alleen te gaan en ik ging langs twee verdedigers en schoot de bal in de hoek."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner