25.09.2016 18:35

Feyenoord heeft geen kind aan Roda JC

Karim El Ahmadi is op schot. De middenvelder van Feyenoord maakt tegen Roda JC alweer zijn derde competitiedoelpunt van het seizoen. (25-09-2016)
Karim El Ahmadi is op schot. De middenvelder van Feyenoord maakt tegen Roda JC alweer zijn derde competitiedoelpunt van het seizoen. (25-09-2016)

Feyenoord heeft zondagmiddag eenvoudig gewonnen van Roda JC Kerkrade. De Rotterdammers waren heer en meester in de eigen Kuip en wonnen uiteindelijk met 5-0 van de Limburgers.

Trainer Giovanni van Bronckhorst zag geen reden om zijn elftal te wijzigen na de 0-1 uitzege bij PSV. Uitblinkers Eric Botteghin en Brad Jones waren dus weer van de partij en ook was er wederom een basisplek voor Jan-Arie van der Heijden. De bezoekers uit Kerkrade traden aan met Nathan Rutjes als rechtsback. Voorin speelde Mitchel Paulissen naast de sterke spits Simon Church.

In de beginfase zette Feyenoord hun gasten direct onder druk. Grote kansen leverde dat niet op, maar de defensie van Roda JC kraakte wel enkele keren. De eerste grote kans was direct raak. Na geschutter van Ard van Peppen en Roel Brouwers kon Nicolai Jørgensen de 1-0 verzorgen. Hij schoot oog in oog met doelman Benjamin van Leer raak in de korte hoek. Aan de overkant deelden de bezoekers kleine speldenprikjes uit via Paulissen en Adil Auassar, maar doelman Jones liet zich niet verrassen. Tien minuten na de 1-0 maakte Feyenoord de tweede treffer. Een voorzet van Terence Kongolo belandde via Jørgensen bij Karim El Ahmadi, die met links hard raak schoot in de bovenhoek. Even later dacht de thuisploeg op 3-0 te komen, maar Jens Toornstra stond net buitenspel.

De tweede helft was er een om snel te vergeten. Beide ploegen speelden bijzonder slordig en kwamen amper tot mogelijkheden. Roda JC meldde zich wel enkele keren op de helft van Feyenoord. Met name Farshad Noor en invaller Mikhail Rosheuvel waren dicht bij een treffer. Aan de overkant stelde Feyenoord daar weinig tegenover. Rick Karsdorp knikte op aangeven van Tonny Vilhena over en een schot van diezelfde middenvelder vloog over het doel van Van Leer. In de slotfase was Roel Brouwers nog dicht bij een goal. Hij verschalkte bijna zijn eigen doelman nadat hij de bal helemaal verkeerd raakte. Jørgensen maakte het vervolgens wel af. Op aangeven van Toornstra mocht de spits zijn tweede treffer van de wedstrijd intikken. Diezelfde Toornstra was daarna zelf verantwoordelijk voor de 4-0. Een prima voorzet van Bilal Başaçıkoğlu werd door hem hard achter Van Leer geschoten. Ook Kongolo mocht nog een duit in het zakje doen. Een voorzet van Karsdorp werd door hem goed binnengeknikt.

Door de 5-0 zege blijft Feyenoord op vijf punten staan van AFC Ajax en PSV. De Rotterdammers hebben 21 punten uit zeven duels en gaan nog altijd fier aan kop in de Eredivisie. Roda JC zit in de problemen. Na zeven wedstrijden hebben de Limburgers drie punten en daarmee staan zij op de zeventiende plaats in de Eredivisie.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner