25.09.2016 19:14

Van Bronckhorst: "We waren scherp vandaag"

Giovanni van Bronckhorst houdt even de wedstrijdbal in de hand tijdens het duel tussen Feyenoord en Roda JC. (25-09-2016)
Giovanni van Bronckhorst houdt even de wedstrijdbal in de hand tijdens het duel tussen Feyenoord en Roda JC. (25-09-2016)

Feyenoord boekte zondagmiddag een overtuigende overwinning op Roda JC. In de eigen Kuip werd met 5-0 gewonnen, in een fase waarin de Rotterdammers veel wedstrijden spelen. Trainer Giovanni van Bronckhorst is dan ook tevreden.

"Het belangrijkste is dat je de wedstrijd wint en de drie punten behaald. Daar hebben we alles voor gedaan tegen een tegenstander die het ons bij vlagen niet makkelijk heeft gemaakt. Ik denk wel dat we verdiend hebben gewonnen", aldus Van Bronckhorst voor de camera van de NOS.

Roda JC ging een aantal keer opzichtig in de fout bij de doelpunten van de Rotterdammers. Van Bronckhorst vindt dat een compliment voor zijn ploeg. "Dat dwing je af door druk te zetten. Je weet dat het moment daar kan zijn dat een tegenstander een fout maakt. Zo hebben we al een aantal keer een goal gemaakt, zo ook vandaag. Dan moet je scherp zijn en dat waren we vandaag."

"We zitten in een fase waarin we heel veel wedstrijden spelen. Dat zag je ook vandaag, het was minder dan voorgaande wedstrijden. Dat is ook begrijpelijk, maar uiteindelijk moet je de wedstrijd wel winnen en dat hebben we ook gedaan."

Feyenoord is de competitie feilloos begonnen met zeven overwinningen uit zeven wedstrijden. Indrukwekkende cijfers van de Rotterdammers. "Je laat het wel elke week zien en dat zal wel steeds moeilijker worden. Dat is wel de uitdaging die we hebben en vandaag winnen we. Donderdag de mooie wedstrijd in Istanbul (tegen Fenerbahçe red.) en dan moeten we er weer staan tegen Willem II."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner