25.09.2016 19:31

De Boer: "Wil de hele wedstrijd de controle"

Na drie opeenvolgende competitiezeges, haperde Inter zondagmiddag in San Siro tegen Bologna. De ploeg van trainer Frank de Boer bleef steken op 1-1, maar de oefenmeester prijst de vechtlust van de Milanezen.

"Het was niet onze beste wedstrijd, maar we bleven tot het eind vechten voor de overwinning. Ik ben tevreden met hoe we speelden, maar ik wil de volledige wedstrijd de controle hebben", aldus de 46-jarige De Boer op de clubsite.

De Boer hield er geen halve maatregelen op na in de wedstrijd. Na een half uur spelen werd nieuweling Geoffrey Kondogbia al naar de kant gehaald. "In de ochtend bespraken we wedstrijdsituaties en vroeg ik hem om het simpel te houden, maar deed hij niet. Hij moet begrijpen dat wanneer hij speelt, hij zich niet zulke fouten kan permitteren. We hebben twee punten verloren in de eerste twintig minuten. Daarna speelden we beter en creëerden we meerdere goede kansen."

Dankzij het punt is Inter wel opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper Juventus bedraagt vier punten. Na een zeer moeizame start heeft De Boer zijn ploeg aardig op de rit. Uit de laatste vier wedstrijden werden tien punten gehaald.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner