26.09.2016 12:30

Speler van de Week: Davinson Sánchez

Ajax boekte afgelopen weekend en overtuigende 5-1 overwinning op PEC Zwolle. Het was echter een verdediger die er positief bovenuit sprong. Davinson Sánchez is met een beoordeling van een 7,5 dan ook Speler van de Week op Voetbal.com.

Aanpassing
De Colombiaanse centrale verdediger heeft ogenschijnlijk weinig moeite om zich aan te passen aan de Nederlandse competitie. Ajax nam de jonge verdediger afgelopen zomer over van Atlético Nacional. Na enkele wedstrijden is hij al niet meer weg te denken uit het centrum van de Amsterdammers. Zaterdagavond bekroonde Sánchez zijn goede spel met twee doelpunten tegen PEC Zwolle. Tweemaal sloeg hij toe vanuit een corner. Zodoende boog de verdediger in zijn eentje een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning.

Rots in de branding
Het zijn echter niet alleen de aanvallende kwaliteiten van de centrale verdediger die opvallen. In Nederland is het gebruikelijk dat de eerste kwaliteit van een verdediger het opbouwen is. Sánchez laat zien dat het ook anders kan. De sterke verdediger is een rots in de branding voor Ajax. Met zijn fysieke verschijning maakt hij voor de wedstrijd al indruk op de spitsen van de tegenstander. Bovendien staat hij zijn mannetje in de onderlinge duels en weet hij de opponent zo uit de buurt van het eigen doel te houden.

Ontbrekende schakel
Uiteraard bracht de komst van Hakim Ziyech wat teweeg in Amsterdam, maar Sánchez zou wel eens van grotere waarde kunnen zijn op dit moment. De brave jongetjes in de achterhoede van Ajax krijgen eindelijk hulp van een sloper die over verschillende kwaliteiten beschikt. In de laatste vier wedstrijden kreeg de nummer twee van afgelopen seizoen slechts één doelpunt tegen. De supporters van Ajax gaan dit seizoen nog veel plezier aan hem beleven. Dat kan dan weer niet gezegd worden van zijn komende tegenstanders.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner