26.09.2016 15:31

Van der Hoorn baalt: "Het was slim van hem"

Mike van der Hoorn debuteerde afgelopen weekend namens Swansea City in de Premier League, maar hield geen goed gevoel over aan het duel met Manchester City (3-1 nederlaag). Van der Hoorn veroorzaakte een strafschop, waaruit Sergio Agüero de 2-1 scoorde.

Van der Hoorn beging een overtreding op Kevin De Bruyne, maar de Nederlandse mandekker vond het geen strafschop. "Hij viel omdat hij nergens heen kon", vertelt de oud-speler van Ajax en FC Utrecht aan Wales Online. "Hij hoopte op een strafschop en kreeg die ook. Ik wil het geen duikeling noemen. Ik weet dat ik hem heb geraakt en hij zei dat hij mij had gevoeld. Maar ik keek hem in de ogen en hij wist dat hij de bal niet kon halen en er een strafschop uit wilde halen. Het was slim van hem, maar het was duidelijk een teleurstelling voor ons."

"In mijn optiek had ik de beweging van De Bruyne door", vervolgt Van der Hoorn. "Ik wist dat hij die kant zou opgaan. Ik gebruikte mijn lichaam om voor hem te komen en wilde de bal daarna wegwerken. Toen zei de scheidsrechter dat het een strafschop was, omdat ik mijn elleboog had gebruikt. Ik raak hem wel, maar het is geen strafschop. Het is een natuurlijke beweging voor een verdediger die zich breed wil maken en daarbij zijn lichaam gebruikt. Hij is een flink stuk kleiner dan ik, waardoor in een duel zijn hoofd al snel op de hoogte van mijn elleboog zit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner