26.09.2016 16:02

Willem II legt zich neer bij rode kaart Kali

Anouar Kali (r.) vecht een duel uit met Kasper Dolberg (l.) tijdens het bekerduel Ajax - Willem II (21-09-2016).
Anouar Kali (r.) vecht een duel uit met Kasper Dolberg (l.) tijdens het bekerduel Ajax - Willem II (21-09-2016).

Willem II gaat niet meer in beroep om de rode kaart van Anouar Kali tijdens het bekerduel met Ajax (5-0 nederlaag) aan te vechten. Kali werd op basis van videobeelden door scheidsrechter Danny Makkelie van het veld gestuurd. 

Willem II was nog wel in beroep gegaan bij de tuchtcommissie van de KNVB. "Dat heeft voor negatieve publiciteit gezorgd", aldus Willem II-directeur Berry van Gool tegenover het Algemeen Dagblad. "Onze belangrijkste beweegreden is niet goed begrepen. De KNVB heeft ons onvoldoende duidelijk gemaakt wanneer een videoarbiter eventueel in zou grijpen. Er was nog geen reglementering. Het was geen clear incident. De meningen zijn nog steeds verdeeld of Kali geel of rood verdiende."

De Tilburgers leggen zich nu neer bij de rode kaart van Kali, maar hoopt in de toekomst op duidelijkheid. "Dat moet de werkgroep videoarbitrage maar doen. Bij Willem II blijft wel het onbehagen hangen dat we vrijwillig hebben meegewerkt aan een project dat nog aan alle kanten rammelde. Dat we een werknemer daardoor een tijd moeten missen voelt onrechtvaardig aan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner