26.09.2016 16:19

Smalling neemt het op voor Rooney

Wayne Rooney heeft de bal tijdens het competitieduel Manchester United - Leicester City (24-09-2016).
Wayne Rooney heeft de bal tijdens het competitieduel Manchester United - Leicester City (24-09-2016).

Chris Smalling heeft het opgenomen voor Manchester United-aanvoerder Wayne Rooney. De spits annex middenvelder kreeg onlangs veel kritiek te verduren en werd door Manchester United-trainer José Mourinho gepasseerd voor het competitieduel met Leicester City (4-1 overwinning).

Smalling, die bij de afwezigheid van Rooney als aanvoerder fungeerde, heeft het opgenomen voor de routinier van Manchester United. "Het maakt niet uit wat de situatie is, of tegen welke tegenstander we spelen, of hij nu op de bank zit of dat hij op het veld staat, hij blijft altijd dezelfde persoonlijkheid", aldus de verdediger tegenover Sky Sports.

"Hij is niet voor niets aanvoerder van Engeland en aanvoerder van Manchester United", vervolgt Smalling zijn betoog. "Hij heeft ontzettend veel ervaring en ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is voordat hij weer op het veld staat en laat zien wat voor een geweldige speler hij is."

Rooney kreeg tegen Leicester City overigens wel speeltijd van Mourinho, want hij kwam zeven minuten voor tijd in de ploeg voor Marcus Rashford.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner