26.09.2016 19:16

AZ maakt ook zonder lucratieve verkopen winst

AZ schrijft over het boekjaar 2015-2016 een fraaie balans. De Alkmaarders presenteren maandag een nettowinst van 6,1 miljoen euro, een resultaat dat nog zonder een paar recente klappers behaald werd.

De cijfers hebben betrekking op de periode tussen 1 juli 2015 en 30 juni 2016, hetgeen betekent dat de lucratieve verkopen van Markus Henriksen en met name Vincent Janssen niet in de balans zijn opgenomen. Wel werden de transfersommen die voor Jeffrey Gouweleeuw, Aron Jóhannsson en Steven Berghuis zijn binnengeharkt, in totaal een slordige veertien miljoen euro, in de eindafrekening meegenomen. Een deel van de inkomsten werd in het nieuwe trainingscomplex gestoken, terwijl ook schulden zijn afbetaald.

De Alkmaarse directie laat weten dat het voor het volgende boekjaar een aanzienlijke verbetering van het nettoresultaat verwacht. Janssen werd voor minstens twintig miljoen euro aan Tottenham Hotspur verkocht, terwijl Hull City vijf miljoen overmaakte voor Henriksen. Daar komt bij dat de Noord-Hollanders ook dit seizoen inkomsten kunnen trekken uit het spelen van Europa League-voetbal. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner