27.09.2016 09:31

De Leeuw kijkt zijn ogen uit in Amerika

Michael de Leeuw (l.) vecht een kopduel uit met Andoni Iraola (r.) tijdens het competitieduel New York City FC - Chicago Fire (24-09-2016.
Michael de Leeuw (l.) vecht een kopduel uit met Andoni Iraola (r.) tijdens het competitieduel New York City FC - Chicago Fire (24-09-2016.

Michael de Leeuw heeft het naar zijn zin in de Verenigde Staten. De aanvaller annex aanvallende middenvelder vertrok afgelopen zomer transfervrij van FC Groningen naar Chicago Fire.

Afgelopen weekend stond De Leeuw ineens oog in oog met Andrea Pirlo. "Dat had ik nooit kunnen bedenken. Alles hier is een hele belevenis. Pas heb ik ook al tegen Kaká gespeeld. Dan kijk je in de spelerstunnel naar links en staat daar toch Pirlo maar even. Hij voetbalt echt zó makkelijk. Een paar metertjes naar links of rechts en dan legt hij weer een bal op iemand zijn stropdas. David Villa maakte tegen ons ook gewoon weer twee goals. Die heeft bij Barça gezeten en als je dat allemaal ziet, dan snap je ook waarom. Die twee nemen zo'n heel team op hun rug. Achteraf is het zo mooi om tegen zulke jongens gespeeld te hebben. Met De Graafschap heb ik alleen een keer tegen Michael Ballack gespeeld. Voor shirts vragen voel ik me toch iets te trots, maar de herinneringen op zich zijn schitterend."

De Leeuw vermaakt zich bovendien prima in Chicago. "Het is echt top", vervolgt de oud-speler van onder meer FC Groningen en De Graafschap tegenover De Telegraaf. "Het leven, de stad. Als ik uit de training weer kom aanrijden, want het complex ligt zo'n twintig minuutjes buiten de stad, en ik zie die stad opdoemen: dat is schitterend. Johan Kappelhof en John Goossens wonen hier ook met hun vrouw en kinderen, dus dat is ook mooi voor mijn vriendin. Natuurlijk zijn er momenten dat je vrienden en familie mist, maar ik heb hier geen moment spijt van. Dit is het mooiste buitenlandse avontuur dat ik me kon wensen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner