27.09.2016 11:20

Başaçıkoğlu hoopt Terim te overtuigen

Bilal Başaçıkoğlu komt invliegen tijdens het competitieduel PSV - Feyenoord (18-09-2016).
Bilal Başaçıkoğlu komt invliegen tijdens het competitieduel PSV - Feyenoord (18-09-2016).

Bilal Başaçıkoğlu hoopt dat hij donderdagavond speeltijd krijgt van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst tijdens het Europa League-duel met Fenerbahçe, want de vleugelaanvaller hoopt de Turkse bondscoach, Fatih Terim, te overtuigen van zijn kwaliteiten.

"Ik wil vooral aan de Turkse bondscoach, die altijd naar Fenerbahçe kijkt, laten zien dat ik misschien ook wel tussen de spelers van de nationale ploeg hoor", aldus de jeugdinternational van Turkije in gesprek met De Telegraaf. "Het is een mooi meetmoment", aldus Başaçıkoğlu, die denkt dat Dirk Kuyt een warm welkom zal krijgen bij de Turkse topclub. "Let op, zijn naam gaat gescandeerd worden daar. Dirk keert morgen terug in een stad waar hij beroemd is."

Onlangs was Başaçıkoğlu zichzelf aan het 'googlen' met een aantal vrienden en de aanvaller herkende zichzelf bijna niet terug. "Dat was wel grappig. Vonden we allemaal foto's van twee jaar geleden. Zagen we foto's van een kleine Marokkaanse Turk, die zo heel dun in een wapperend tenue over het veld rende. Nu zie je dat vooral mijn schouders breder zijn geworden", aldus Başaçıkoğlu, die niet zo breed als Memphis Depay wil worden. "Nee, nee, als je 'blokkerig' wordt, verdwijnt je lenigheid. Ik ben best lichtvoetig, ik train aan mijn fysiek, maar ik wil vooral mijn snelheid houden. Ik hoef niet zo breed te worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner