27.09.2016 11:51

'PEC Zwolle zonder Brock-Madsen tegen ADO'

Nicolai Brock-Madsen (l.) en Ramon Leeuwin (r.) strijden om de bal tijdens het competitieduel PEC Zwolle - FC Utrecht (10-09-2016).
Nicolai Brock-Madsen (l.) en Ramon Leeuwin (r.) strijden om de bal tijdens het competitieduel PEC Zwolle - FC Utrecht (10-09-2016).

PEC Zwolle kan aankomend weekend hoogstwaarschijnlijk geen beroep doen op Nicolai Brock-Madsen. De Deense aanvaller kampt met een spierblessure en lijkt het duel met ADO Den Haag niet te gaan halen.

Brock-Madsen was tijdens het bekerduel met DVS'33 Ermelo tweemaal trefzeker, maar liep tijdens dat duel een spierblessure op. Afgelopen weekend zat de aanvaller weliswaar op de bank tijdens het competitieduel met Ajax (5-1 nederlaag), maar kwam de Deen niet in actie. Volgens De Stentor komt het duel van vrijdagavond tegen ADO Den Haag ook te vroeg voor Brock-Madsen.

Het ontbreken van de spits is een aderlating voor PEC Zwolle-trainer Ron Jans. Na zeven competitiewedstrijden staan de Zwollenaren met twee punten onderaan de Eredivisie. PEC Zwolle heeft een overwinning op ADO Den Haag nodig om afstand te nemen van de laatste plek in de Eredivisie. Waarschijnlijk start Anass Achahbar bij de afwezigheid van Brock-Madsen in de punt van de aanval bij de Zwollenaren. De spits kwam afgelopen zomer over van Feyenoord, maar wist in zeven competitiewedstrijden nog niet te scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner