27.09.2016 13:40

Alonso lovend over Simeone: "Een supercoach"

Bayern München neemt het woensdag in Estadio Vicente Calderón op tegen Atlético Madrid. Middenvelder Xabi Alonso heeft zich in aanloop naar het Champions League-duel lovend uitgelaten over de Spaanse club en trainer Diego Simeone.

Xabi Alonso speelde in het verleden voor Real Sociedad, SD Eibar en ook voor Real Madrid in de Primera División. De 34-jarige middenvelder is onder de indruk van de prestaties van Atlético. "Het is geweldig wat Atlético Madrid afgelopen jaren heeft bereikt in Europees verband. Ze behoren tot de elite van Europa", zegt Xabi Alonso in gesprek met de Spaanse krant Marca. "Diego Simeone is daar verantwoordelijk voor. Ik bewonder hem en vind hem een supercoach."

De Spaanse controleur van Bayern München hoopt op een zege in Vicente Calderón en zou dit seizoen maar wat graag de titel grijpen in de Champions League. Als 34-jarige voetballer zou het zomaar eens zijn laatste hoofdprijs kunnen worden, maar over zijn sportieve toekomst laat Xabi Alonso zich niet uit. "Dat weet ik nog niet. Ik ga in de loop van de komende maanden rustig kijken wat de club wil, wat ik zelf wil en wat mogelijk nog op mijn pad komt." Het contract van de Spanjaard bij Bayern loopt nog door tot de zomer van 2017.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner