27.09.2016 16:36

Alderweireld hoopt op finaleplaats voor Spurs

Toby Alderweireld zorgt er met een rake kopbal voor dat Tottenham Hotspur op 2-0 komt tegen Manchester United. (10-04-2016)
Toby Alderweireld zorgt er met een rake kopbal voor dat Tottenham Hotspur op 2-0 komt tegen Manchester United. (10-04-2016)

Toby Alderweireld wil dit seizoen goed presteren met Tottenham Hotspur in de Champions League. De Belgische verdediger hoopt zelfs stiekem op het bereiken van de finale. Alderweireld speelde met Atlético Madrid al eens in de eindstrijd van het miljoenenbal en denkt dat ook Tottenham zo ver kan komen in het toernooi.

Alderweireld speelde in mei 2014 in de finale van de Champions League met Atlético Madrid tegen stadsgenoot Real Madrid. De Koninklijke was toen met 4-1 te sterk voor de ploeg van Diego Simeone. Die ervaring heeft hem geleerd dat alles mogelijk is in het miljoenenbal. Dus ook met The Spurs. "Ik heb geleerd dat iedere club de Champions League kan winnen, zolang je maar de juiste mindset hebt", vertelde Alderweireld op de persconferentie in aanloop naar het aankomende duel met CSKA Moskou.

"Als je een goede selectie hebt en de honger naar prijzen is groot, dan is het mogelijk. Toen ik bij Atlético zat, waren grote teams als FC Barcelona, Real Madrid en Bayern München favoriet. Maar met Atlético hadden we een heel sterke groep, en dan is het ook mogelijk. Dat is mij het meest bijgebleven", blikt Alderweireld terug.

Tottenham Hotspur opende het Champions League-seizoen met een 1-2 thuisnederlaag tegen AS Monaco. Op bezoek in de Russische hoofdstad hoopt Alderweireld de eerste drie punten te pakken. "We weten dat er wat meer druk op zit omdat we de eerste thuiswedstrijd hebben verloren. Maar we moeten vertrouwen hebben in ons eigen spel en alles geven op het veld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner