28.09.2016 14:30

Onduidelijkheid over blessure Vermaelen

Thomas Vermaelen heeft de bal tijdens het competitieduel AS Roma - Udinese (20-08-2016).
Thomas Vermaelen heeft de bal tijdens het competitieduel AS Roma - Udinese (20-08-2016).

Het zit Thomas Vermaelen voorlopig niet mee. De Belgische verdediger vertrok afgelopen zomer op huurbasis van FC Barcelona naar AS Roma, maar ook in Italië raakte Vermaelen geblesseerd. Het is vooralsnog echter onduidelijk hoelang de mandekker uit de roulatie zal zijn.

De blessure van Vermaelen heeft inmiddels wel een naam: pubalgie, een vaak chronische blessure aan de lies. "We kunnen op dit moment niet inschatten hoelang we hem moeten missen", aldus AS Roma-trainer Luciano Spalletti tijdens de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met Astra Giurgiu. "Er zijn verschillende soorten van pubalgie. Hij kan met twee weken weer in staat zijn om te spelen, maar het kan ook een absentie van langdurige aard zijn."

Blessures blijven Vermaelen voorlopig achtervolgen. De Belg had in de afgelopen jaren onder meer problemen met zijn knie, enkel, dijbeen, achillespees, kuit en hamstring. Als gevolg daarvan kwam Vermaelen de afgelopen jaren slechts tot een handvol wedstrijden. Vermaelen begon de eerste twee competitiewedstrijden bij AS Roma nog wel in de basis, maar daarna kwam hij niet meer in actie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner