28.09.2016 22:39

Atlético Madrid zet Bayern München opzij

Atlético Madrid is ook na woensdagavond nog ongeslagen in de Champions League. De Spanjaarden wonnen in eigen huis met 1-0 van Bayern München en gaan daardoor aan de leiding in groep D. Yannick Ferreira-Carrasco kroonde zich tot matchwinner.

Arjen Robben begon op de bank in Madrid. Zijn trainer Carlo Ancelotti doet nog even rustig aan met de Nederlander, die net weer fit is. Franck Ribéry stond wel aan de aftrap. Bij de thuisploeg moest Kevin Gameiro genoegen nemen met een plek op de reservebank. De voorhoede van de Madrilenen bestond uit Fernando Torres en Antoine Griezmann. Yannick Ferreira-Carrasco en Saúl acteerden vanaf de flanken.

In de eerste helft kregen de bezoekers al vroeg een levensgrote kans. Op aangeven van Thiago moest Thomas Müller de Duitsers op 1-0 zetten, maar doelman Jan Oblak bracht goed redding. Atlético Madrid pakte vervolgens het initiatief in eigen huis. Eerst kopte Torres uit een hoekschop op de paal en even later bracht Manuel Neuer goed redding op een poeier van Ferreira-Carrasco. De Belg kon daarna wel juichen. Na geklungel op het middenveld van de bezoekers, schoof hij de bal via de binnenkant van de paal achter doelman Neuer. Ribéry had in de slotfase van de eerste helft nog de gelijkmaker op zijn schoen, maar van dichtbij schoot hij de bal naast het doel van Oblak.

Het tweede bedrijf kende weinig hoogtepunten in Madrid. Bayern München wilde weliswaar de jacht openen op de gelijkmaker, maar tot grote kansen kwam de Duitse landskampioen niet. Ook invaller Robben kon zijn stempel niet meer drukken op het aanvalsspel van zijn ploeg. Aan de overkant was Atlético Madrid wel dicht bij de 2-0. Eerst schoot Ferreira-Carrasco de bal met een geniepige stuit tegen Neuer op en even later kopte Griezmann over het doel van de Duitse doelman. In de slotfase probeerden Robben en Ribéry het nog via afstandsschoten, maar zij konden doelman Oblak niet laten zweten. Griezmann kreeg daarna de uitgelezen mogelijkheid om de 2-0 te maken. Na een domme overtreding van Arturo Vidal op Filipe Luís ramde hij een strafschop tegen de lat. Gelukkig voor de Fransman kon Bayern in aanvallend opzicht geen vuist meer maken en bleef het bij 1-0 in Estadio Vicente Calderón.

Door de zege heeft Atlético Madrid nog altijd de volle buit uit twee duels. Bayern München heeft drie punten uit twee wedstrijden en staat daarmee tweede in groep D. PSV en FK Rostov volgen met beide een punt uit twee duels.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner