28.09.2016 22:36

PSV vergeet te winnen van FK Rostov

Luuk de Jong (m.) helpt mee in de verdediging van PSV. Hij werkt de bal weg, voordat César Navas gevaarlijk kan worden. (28-09-2106)

PSV heeft woensdagavond nagelaten om FK Rostov te verslaan tijdens de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. In een wedstrijd met twee gezichten had Davy Pröpper de mogelijkheid om PSV aan een overwinning te helpen, maar het werd 2-2 in Rusland.

PSV had het moeilijk in Rusland gedurende de eerste helft. De Eindhovenaren waren slordig in balbezit en kwamen tijdens de eerste 45 minuten amper tot grote kansen. PSV keek bovendien al na acht minuten tegen een achterstand aan na een treffer van Dmitriy Poloz. PSV had echter weinig tijd nodig om op gelijke hoogte te komen, want Davy Pröpper zorgde zes minuten later, enigszins met geluk, voor de gelijkmaker.

Rostov bleef na de gelijkmaker van Pröpper de bovenliggende partij en probeerde vooral via voorzetten vanaf de flanken gevaarlijk te worden. De drie (!) centrale verdedigers van PSV hadden het lastig met de kopsterke Sardar Azmoun. De Iraniër was dan ook grotendeels verantwoordelijk voor de 2-1 van Rostov. Azmoun legde met het hoofd de bal perfect klaar voor Poloz, die zijn tweede van de avond wist te maken. PSV leek te gaan rusten met een achterstand, maar in de blessuretijd werd het alsnog gelijk. Santiago Arias raakte, via een Russische been de lat, maar de rebound viel perfect voor Luuk de Jong, die de 2-2 tegen de touwen kopte.

PSV wist zich in de tweede helft te herpakken. De Eindhovenaren hadden minder moeite met het fysieke spel van Rostov en wisten een aantal mogelijkheden te creëren. De grootste kans die PSV kreeg tijdens het tweede bedrijf was vanaf de strafschopstip. Pröpper mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding op De Jong, maar de middenvelder zag zijn penalty gestopt worden door Rostov-doelman Soslan Dzhanaev. PSV miste in de afgelopen maanden twaalf van de 21 toegekende penalty's.

De bezoekers waren na de gemiste strafschop nog tweemaal dicht bij een derde treffer, maar Pröpper raakte de lat en invaller Steven Bergwijn zag de Russische doelman redding brengen op zijn poging. PSV bleef het in de slotfase nog wel proberen, maar de Eindhovenaren wisten niet meer te scoren. Zowel Rostov als PSV heeft na het gelijkspel in Rusland nu één punt. Rostov speelt aankomend weekend in eigen huis tegen CSKA Moskou, terwijl PSV op bezoek gaat bij sc Heerenveen.

Door: Jurre Hermans