28.09.2016 22:59

FC Barcelona wint ook zonder Lionel Messi

Zonder superster Lionel Messi heeft FC Barcelona ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League gewonnen. In Duitsland werd Borussia Mönchengladbach verslagen met 2-1. Barça, dat eerder Celtic had opgerold (7-0), maakt daardoor voorlopig de dienst uit in groep C.

Makkelijk ging het niet voor het Spaanse sterrenensemble. Bij rust stond de club nog met 0-1 achter, Thorgan Hazard maakte de enige goal voor rust. Na de theepauze stelden Arda Turan en Piqué orde op zaken. Manchester City liet zijn eerste punten liggen door bij Celtic gelijk te spelen, 3-3. De Engelse favoriet van coach Pep Guardiola maakte wel drie keer een achterstand goed.

Paris Saint-Germain ontsnapte op bezoek bij het Bulgaarse ​PFC Ludogorets Razgrad aan puntenverlies, na een 1-0 achterstand werd het via Blaise Matuidi en Edinson Cavani (twee keer) 1-3. Bij een 1-2 stand miste de thuisploeg nog een penalty. SSC Napoli walste, met een scorende Dries Mertens (twee keer) en Arkadiusz Milik over SL Benfica heen, dat nog wel twee eretreffers scoorde: 4-2. Beşiktaş speelde met 1-1 gelijk tegen Dinamo Kiev. Arsenal bleef zonder verlies in Europa, na de 2-0 winst op FC Basel.