29.09.2016 09:16

Guardiola: "Moeten hier iets van opsteken"

Manchester City-trainer Pep Guardiola hoopt dat zijn ploeg iets geleerd heeft van het Champions League-duel met Celtic. Manchester City kwam drie keer op achterstand, maar desondanks eindigde het duel in een gelijkspel (3-3).

"Mentaal is het slopend om aan het begin van een helft een goal tegen te krijgen. Het overkwam ons twee keer. We moeten hier iets van opsteken. Het is zó belangrijk om goed te beginnen. Het is al niet eenvoudig om één keer terug te komen van een nadelige marge, laat staan twee of drie keer. Gelukkig toonden we in de tweede helft herstel. Op tien minuten na speelden we gewoon goed. We creëerden kansen en zij zijn er na de 3-2 eigenlijk niet meer aan te pas gekomen. In elk geval hebben we niet verloren, een punt is prima."

In de Champions League wacht nu een tweeluik met FC Barcelona voor Manchester City. "Misschien wel het beste team dat er is", vervolgde Guardiola tijdens de persconferentie na afloop van het Champions League-duel met Celtic. "Maar eerst wacht ons nog komend weekeinde Tottenham Hotspur in de competitie. Na de interlandbreak richten we ons pas op Barcelona."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner