29.09.2016 10:00

Van Stee geeft AZ weinig kans tegen Zenit

Henk van Stee, die afgelopen zomer vertrok als technisch directeur bij Zenit St. Petersburg, geeft AZ Alkmaar weinig kans tijdens het Europa League-duel met de Russische topclub.

"Normaal gesproken is Zenit een maatje te groot voor AZ. Ze hebben hun topspeler Hulk weliswaar verkocht aan Shanghai, maar er zit met jongens als Axel Witsel en Aleksandr Kokorin nog steeds zo verschrikkelijk veel routine en kwaliteit in de selectie. Hoewel Zenit dit seizoen nog wat wisselvallig presteert, acht ik de kans zeventig, tachtig procent dat ze van AZ winnen", aldus Van Stee.

"Zenit heeft een gigantisch fanatiek publiek, vergelijkbaar met dat van Feyenoord", vervolgt Van Stee tegenover De Telegraaf. "Het stadion zelf is heel oud, je wordt gelijk veertig jaar teruggeworpen als je er naar binnen loopt. Vanwege het WK Voetbal 2018 wordt er momenteel een nieuw stadion voor Zenit gebouwd, waar plaats is voor 64.000 toeschouwers. Dat is zo'n 40.000 meer dan in het huidige onderkomen."

De oud-trainer van onder meer AZ en De Graafschap is geschrokken van het niveau in Nederland. "Ik heb de afgelopen maanden heel veel wedstrijden gezien en ben me kapot geschrokken van het niveau. Met uitzondering van Feyenoord en PSV wordt er heel jeugdig en naïef gespeeld. Tegen internationale topclubs loop je daardoor het risico te worden afgeslacht. Ik ben bang dat AZ dat ook gaat overkomen, al weet je het natuurlijk nooit zeker. Dat zag je aan Feyenoord tegen Manchester United."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner