29.09.2016 12:22

Dijkhuizen: "Het is op ons pad gekomen"

NAC Breda-trainer Marinus Dijkhuizen laat zich horen tijdens het competitieduel NAC - De Graafschap (23-09-2016).
NAC Breda-trainer Marinus Dijkhuizen laat zich horen tijdens het competitieduel NAC - De Graafschap (23-09-2016).

NAC Breda-trainer Marinus Dijkhuizen hoopt dat zijn ploeg zich vrijdagavond weet te kwalificeren voor de play-offs om promotie/degradatie. Als NAC wint van FC Volendam, dan zijn de Bredanaars zeker van de play-offs.

Jong PSV heeft weliswaar aan één punt genoeg om bovenaan de eerste periode te eindigen, maar Jong PSV kan niet deelnemen aan de play-offs. FC Volendam had daardoor lang de beste papieren om zich te verzekeren van de play-offs, maar de Volendammers gingen afgelopen weekend onderuit. NAC staat daardoor nu tweede op de ranglijst. 

De periodetitel is inmiddels gaan leven bij NAC. "Eigenlijk begon dat zaterdag pas een klein beetje, na de nederlaag van FC Volendam bij Dordrecht", aldus Dijkhuizen. "We hebben het ineens in de schoot geworpen gekregen, het is op ons pad gekomen. We hebben het nu in eigen hand en hoeven niet naar anderen te kijken. Dat we vorig seizoen twee keer een kans op het grijpen van een periodetitel hebben laten liggen telt niet. Dit is een totaal andere groep, die kennen die geschiedenis niet. Hooguit is het voor mij drie keer scheepsrecht."

NAC moet wel zien te winnen, want als Jong Ajax als tweede eindigt, dan weet voorlopig niemand zich te verzekeren van een plek in de play-offs. "Ik heb de mail voorbij zien komen waarin dat staat uitgelegd. Ik had er ook al naar gevraagd hoe dat nu precies zat. De play-off-plek gaat dan naar de eerstvolgende ploeg in de eindstand. Maar het is heel simpel: als wij winnen van Volendam kan Jong Ajax nooit boven ons komen. Het is dus aan ons om te zorgen dat dit scenario zich niet voordoet."

Dijkhuizen is nog niet helemaal tevreden over de start van zijn ploeg in de competitie. "We zijn nog wisselvallig", vervolgt de coach tegenover Voetbal International. "Dat is ook niet gek als je ziet dat we met een heel nieuwe ploeg zijn begonnen. Het heeft tijd nodig en dat weten we. Dat we nu staan waar we staan is mooi. Zo'n wedstrijd als tegen Volendam komende vrijdag gaat ons ook weer wijzer maken. Kijken hoe ze zich daar houden als ook de druk van het moeten winnen erbij komt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner