29.09.2016 14:43

Ünal snapt niets van Mickey Mouse-competitie

Enes Ünal (m.) probeert Marvelous Nakamba (r.) van zich af te houden. Guram Kashia (l.) kijkt toe. (25-09-2016)
Enes Ünal (m.) probeert Marvelous Nakamba (r.) van zich af te houden. Guram Kashia (l.) kijkt toe. (25-09-2016)

Manchester City-huurlingen Enes Ünal, Bersant Celina en Yaw Yeboah kozen bewust om ervaring op te doen in de Eredivisie. Het drietal begrijpt daarom ook niet waarom Nederlanders zo neerbuigend doen over het niveau op de Nederlandse velden.

Topscorer Ünal vindt de Nederlandse Eredivisie een ideale tussenstop: "De Eredivisie heeft in Turkije een goede naam. Noemen jullie het zelf de Mickey Mouse-competitie? Daar snap ik helemaal niks van. Bijna alle ploegen willen aanvallen en spelen leuk voetbal. In Turkije weten ze ook echt wel dat ik bij Twente speel", aldus de aanvaller in gesprek met TC/Tubantia.

Celina deelt zijn mening: "Ik kon ook naar clubs uit de First Division, maar dat zag ik niet zitten. Daar ligt de nadruk veel meer op vechten en kracht. De Eredivisie is een topcompetitie."

Dit jaar ervaren de huurlingen voor het eerst hoe het leven van een profvoetballer is. Celina: "In Engeland speelden we vooral in het tweede elftal van Manchester City en dan ben je niet zo interessant voor de pers. In Manchester konden we ongestoord over straat. Dat is hier wel anders, ik ben van een nobody somebody geworden. En dat is mooi om mee te maken. Het hoort erbij, het is een onderdeel van je leven als voetballer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner