29.09.2016 15:25

Vormer: "Is Ajax dan een stap voorwaarts?"

Stefano Denswil, Ruud Vormer en Ricardo van Rhijn (v.l.n.r) vieren het winnen van de Belgische Supercup met Club Brugge, ten koste van Standard Luik. (23-07-2016)
Stefano Denswil, Ruud Vormer en Ricardo van Rhijn (v.l.n.r) vieren het winnen van de Belgische Supercup met Club Brugge, ten koste van Standard Luik. (23-07-2016)

Ruud Vormer maakte in 2014 de overstap van Feyenoord naar Club Brugge. De Nederlander vindt dat het verschil tussen de Nederlandse en Belgische competitie minimaal is.

"Wij doen heus niet onder voor Ajax, Feyenoord of PSV", begint Vormer zijn verhaal in gesprek met Humo. "Stel dat je van België terug kunt naar Ajax: is dat dan een stap voorwaarts?", vraagt hij zich hardop af.

Bij Feyenoord wist Vormer geen basisplek te veroveren. Dat lukte hem wel bij Club Brugge. Vormer heeft het naar zijn zin in België. "In het voetbal kan er veel gebeuren. Ik ben tevreden, maar misschien komt er nog iets leuks op mijn pad. Je moet altijd proberen de lat ietsje hoger te leggen. Daar moet je ook wat geluk bij hebben. Komt het niet, dan blijf ik gewoon hier. Soms moet je ook tevreden zijn met wat je hebt."

Bij Club Brugge blinkt de Nederlander wekelijks uit, maar een uitnodiging voor het Nederlands elftal kwam nog niet. Wel vindt Vormer dat hij mee kan op dat niveau. "Dat kan ik aan! Maar ik weet hoe ze in Nederland over mij denken. Ze kennen mij van bij Feyenoord, waar ik niet speelde, en dan krijg je altijd weer dat negatieve sfeertje. Ach, ik lig er niet wakker van. Trouwens, ze hébben aan me gedacht: dat stond op het internet, dat Danny Blind dat had gezegd. Maar ik heb niemand gehoord."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner