29.09.2016 15:44

Wuytens: "Gek om jezelf zo te zien liggen"

In de vorige Europa League-wedstrijd tegen Dundalk FC (1-1) ging het vreselijk mis voor Stijn Wuytens. De AZ-speler kreeg een dreun te verduren van doelman Gary Rogers, terwijl hij scoorde. Minutenlang bleef de speler op de grond liggen en de schrik zat er goed in bij zijn teamgenoten.

Wuytens bleek een hersenschudding te hebben. Tegen Zenit Sint Petersburg is de middenvelder weer van de partij. "Stijn heeft geen angst meer en gaat gewoon spelen", verzekert trainer John van den Brom op de eigen clubwebsite.

Wuytens heeft de beelden van de botsing meerdere keren terug gekeken, zo vertelt hij voor de camera's van de NOS: "Ik was benieuwd, want ik wist niet dat ik gescoord had. Maar het is heel gek om jezelf daar zo te zien liggen. Dat zijn enge momenten, zeker voor mijn familie." Toch heeft de Belgische voetballer het incident achter zich gelaten. "Wat als ik weer de kans krijg om te scoren vanuit een hoge bal? Dan vlieg ik er zonder aarzelen in. Dat is geen probleem."

De paniek op het veld was groot toen Wuytens roerloos bleef liggen. "Als team hebben we erover gesproken, en vooral met Alireza Jahanbakhsh, omdat hij het heftigst reageerde", vertelt Van den Brom. "Maar nu is alles afgesloten en kan iedereen vooruit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner