29.09.2016 23:04

Knullige fout Kuyt wordt Feyenoord fataal

De spelers van Fenerbahçe, Martin Škrtel, Jeremain Lens, Gregory van der Wiel, Simon Kjær, Ozan Tufan en Emmanuel Emenike (v.l.n.r.) vieren de treffer van laatstgenoemde speler. (29-09-2016)
De spelers van Fenerbahçe, Martin Škrtel, Jeremain Lens, Gregory van der Wiel, Simon Kjær, Ozan Tufan en Emmanuel Emenike (v.l.n.r.) vieren de treffer van laatstgenoemde speler. (29-09-2016)

Feyenoord heeft de stunt tegen Manchester United in het eerste groepsduel in de Europa League (1-0 winst) geen goed gevolg kunnen geven op bezoek bij Fenerbahçe. De Eredivisiekoploper speelde geen goede wedstrijd en werd na een fout van Dirk Kuyt genadeloos afgestraft.

Aan de zijde van de Rotterdammers hanteerde Giovanni van Bronckhorst het ‘never change a winning team’-principe. De oefenmeester koos voor de elf basisspelers die dit seizoen steevast de drie punten weten binnen te halen en die ook zegevierden in het eerste groepsduel tegen Manchester United (1-0). Bij Fenerbahçe besloot Dick Advocaat zijn vedette Robin van Persie op de bank te houden. Gregory van der Wiel en Jeremain Lens kregen wel een basisplaats van hun landgenoot.

In de eerste helft kreeg Feyenoord amper een poot aan de grond tegen de sluwe Turkse opponent, die het spel aan de bezoekers liet. In de tegenstoot waren de beste mogelijkheden vervolgens voor de ploeg van Advocaat. Nota bene na een fout van oud-Fenerbahçe-speler Kuyt werd de openingstreffer gescoord. Souza kon onderscheppen bij de aanvoerder van Feyenoord, waarna Emmanuel Emenike op aangeven van Ozan Tufan in de verre hoek wist te schieten (1-0).

Feyenoord kwam op haar beurt amper door de Turkse defensie. Pas na de theepauze creëerden de Rotterdammers hun eerste mogelijkheden. Eerst was het Kuyt die bijna zijn fout goed maakte door een terugspeelbal van richting te veranderen en even later Nicolai Jørgensen een dot van een mogelijkheid om te scoren. De spits wipte de bal over de uitkomende Volkan Demirel, maar op de doellijn bood Martin Škrtel uitkomst voor zijn ploeg.

Aan de andere kant waren er goede mogelijkheden voor Souza en Lens. Laatstgenoemde zag de ingevallen Van Persie volledig over het hoofd en schoof oog in oog met Brad Jones de bal naast het doel. In de slotfase poogde Van Bronckhorst met de inbreng van Michiel Kramer als extra spits nog wat te creëren, maar hierin slaagde zijn ploeg niet meer. Omdat ook aan de andere kant niet meer werd gescoord, eindigde het treffen in 1-0.

Het andere duel in Groep A eindigde in een 1-0 overwinning van Manchester United op Zorya Lugansk. Dat betekent dat Feyenoord na twee wedstrijden op de tweede plek staat in haar poule.

Door: Joey Knobben

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner