29.09.2016 20:15

AZ met twee aanvallers: Weghorst en Friday

Wout Weghorst (r.) neemt zijn team bij de hand en zet AZ vlak voor rust op 0-1 op bezoek bij PEC Zwolle. (18-09-2016)
Wout Weghorst (r.) neemt zijn team bij de hand en zet AZ vlak voor rust op 0-1 op bezoek bij PEC Zwolle. (18-09-2016)

John van den Brom kiest ervoor om tegen Zenit St. Petersburg in de Europa League te starten in een 4-4-2 systeem. Normaliter speelt de oefenmeester 4-3-3- met AZ, maar in Rusland denkt Van den Brom zijn ploeg zo het best te kunnen wapenen.

De trainer van de Alkmaarders heeft voor Fred Friday en Wout Weghorst gekozen als de twee aanvallers. Op die manier heeft de keuzeheer ook 'het probleem Alireza Jahanbakhsh' getackeld. Van den Brom ziet de Iraniër als een van zijn belangrijkste aanvallers, maar Jahanbakhsh is momenteel geblesseerd.

Iliass Bel Hassani verving de vleugelaanvaller in de afgelopen paar wedstrijden op de rechtervleugel. Nu Van den Brom ervoor heeft gekozen om zonder buitenspelers te starten, leek het voor de hand liggend dat Bel Hassani een plek op het middenveld zou krijgen, maar hij is gepasseerd door zijn trainer. Dabney dos Santos, Stijn Wuytens, Joris van Overeem en Fernando Lewis zijn de middenvelders. Voor Wuytens betekent het zijn rentree na de akelige botsing in de wedstrijd tegen het Ierse Dundalk.

Bij Zenit St. Petersburg spelen de beste spelers. Trainer Mircea Lucescu vindt het niet nodig om enkele pupillen rust te geven. Zo staat Artem Dzyuba in de punt van de aanval. De Braziliaanse spelmaker Giuliano start van de rechterkant. Op het middenveld staat het bekende blok met Axel Witsel en Javi García. Nicolas Lombaerts, in de zomer nog gelinkt aan PSV en Ajax, is een van de centrale verdedigers bij de Russen.

De wedstrijd is vanaf 21.05 uur LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner