29.09.2016 22:27

Dost: "Gekocht om veel doelpunten te maken"

In het thuisduel tegen Legia Warschau kwam Bas Dost wederom tot scoren. De lange aanvaller, die afgelopen zomer over kwam van VfL Wolfsburg, is nuchter over zijn goede start in dienst van Sporting CP. "Ik ben gekocht om veel doelpunten te maken en dat kan ik ook."

Het is de heldere uitleg van de Nederlander in gesprek met Portugese media. De treffer was alweer de vijfde voor de oud-speler van sc Heerenveen in vijf wedstrijden. "Mijn teamgenoten zijn fantastisch en lieten zien dat ze vertrouwen in me hebben." De Portugese club wil overwinteren in de Champions League. "Ons doel is om de volgende ronde te bereiken, ook al weten we dat we in een zeer lastige groep zitten."

Sporting CP deelt verder een poule met Real Madrid en Borussia Dortmund. Tegen laatstgenoemde club wacht voor de Portugezen nu een dubbele ontmoeting. "Ik heb de laatste jaren in Duitsland tegen Dortmund gespeeld en ik weet dat ze heel goed zijn, net zo goed als Real. We hebben in Madrid laten zien dat we heel goed kunnen voetballen. We hebben gewonnen, maar we moeten nu aan de twee duels met Dortmund gaan denken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner