30.09.2016 09:44

Bosz blij met punten, kritisch op tweede helft

De basisploeg van Ajax poseert voor de camera's voorafgaand aan het duel met Standard Luik. (29-09-2016)
De basisploeg van Ajax poseert voor de camera's voorafgaand aan het duel met Standard Luik. (29-09-2016)

Peter Bosz is blij met de uitstekende start die Ajax doormaakt in de Europa League. Na de 1-0 zege op Standard Luik van donderdagavond en de eerder gewonnen wedstrijd tegen Panathinaikos (1-2) staat de teller op zes punten.

Over het resultaat tegen Standard was de oefenmeester dan ook tevreden, maar het spel liet in de tweede helft te wensen over. "In de eerste helft vond ik Ajax de bovenliggende partij, maar in de tweede helft waren de rollen een beetje omgedraaid", stelt hij op de website van de Amsterdammers. "Het zou mooi geweest zijn als we vlak voor rust, via die mooie aanval, op 2-0 waren gekomen", doelde Bosz op de grote kans van Kasper Dolberg die ontstond na goed combinatiewerk tussen Bertrand Traoré en Davy Klaassen.

"Omdat die 2-0 niet viel, bleef het tot het laatste moment billenknijpen. Zeker aan het einde van de wedstrijd hebben zij nog kansen gehad. Het was moeizaam. Wij vergaten ook te voetballen", was de kritische noot van de trainer. "Lasse Schöne liet ons in de eerste helft voetballen, maar in de tweede helft heb ik toch Jaïro Riedewald gebracht om de zege over de streep te trekken."

Nu wacht de dubbele ontmoeting met Celta, dat vier punten heeft uit twee duels. "Celta is op voorhand je zwaarste tegenstander. Dat zal een heel lastige wedstrijd voor ons worden. Het wordt interessant. Misschien laat Standard ook nog wat punten liggen. Dat zou natuurlijk in ons voordeel zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner