30.09.2016 11:36

Van Persie walgt: "Iedereen roept maar wat"

Robin van Persie moet op de bank plaatsnemen in de wedstrijd tegen Feyenoord. (29-09-2016)
Robin van Persie moet op de bank plaatsnemen in de wedstrijd tegen Feyenoord. (29-09-2016)

Robin van Persie hekelt de manier waarop zijn naam in de media wordt gebracht. Na het 1-0 gewonnen duel van Fenerbahçe tegen Feyenoord ging het amper over de wedstrijd, maar vooral over de wisselvalligheid van het aantal speelminuten.

Hoewel er geen bewijzen zijn, gonzen er geluiden dat Van Persie soms maar half of zelfs helemaal niet mee traint met de groep. "Of dat allemaal gepland is? Nee, maar dat is ook een beetje deze tijd", vertelt de spits in gesprek met FOX Sports. "Iedereen roept maar wat, via allerlei kanalen. Ik volg dat zelf niet zo, ik weet wat ik wil. Ik weet wat mijn doelen zijn, verder let ik niet echt op de tendens van de dag. Die tendens verandert erg snel de laatste tijd."

Turkse mensen zouden beweren dat Van Persie wil vertrekken bij Fenerbahçe en dat hij daarom een blessure zou ‘faken’. "Ik kan er niet zoveel mee", stelt de oud-speler van Feyenoord. "Er wordt heel veel geroepen, overal en altijd. Dat is iets van de laatste jaren, zeker sinds social media. Daar moeten we mee omgaan en dat doe ik ook op mijn eigen manier. Ik weet wat mijn doelen zijn. Daar probeer ik elke dag het maximale te geven. Op die manier bevalt het me goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner