30.09.2016 16:41

Van den Brom moet puzzelen na blessures

AZ Alkmaar-trainer John van den Brom kijkt toe vanaf de zijkant tijdens het bekerduel FC Lienden - AZ (21-09-2016).
AZ Alkmaar-trainer John van den Brom kijkt toe vanaf de zijkant tijdens het bekerduel FC Lienden - AZ (21-09-2016).

AZ had donderdag een zware avond in Rusland. De mannen van John van den Brom kregen met 5-0 klop en raakten in Ron Vlaar (kuitblessure) en Wout Weghorst (gebroken neus) twee basisspelers kwijt.

AZ kreeg een pak slaag in de Europa League: "We wisten van te voren dat Zenit een goede ploeg is die beter is dan wij. Maar je rekent niet op 5-0. Alles dat tegen kon zitten, zat tegen. Dan krijg je een wedstrijd als dit. Het is frustrerend om daar vanaf de kant naar te kijken, maar ook als je in het veld staat", aldus de trainer op de eigen clubwebsite.

Nu is het aan zijn spelers om de nederlaag snel te verwerken: "Die uitslag maakt het allemaal nog vervelender. Daar moeten we als spelers en staf mentaal goed mee omgaan, want je hebt amper tijd om het te verwerken omdat er twee dagen later al weer een wedstrijd voor de deur staat."

Zondag neemt AZ het op tegen Sparta Rotterdam. In ieder geval zonder Vlaar en Weghorst. Van den Brom: "Zoals ik het nu in kan schatten zijn Wout Weghorst en Ron Vlaar niet beschikbaar." Een twijfelgeval is nog Alireza Jahanbakhsh, die last heeft van een liesblessure.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner