01.10.2016 09:29

Weggestuurde Dijkhuizen: "Te emotioneel"

NAC Breda-trainer Marinus Dijkhuizen wordt vlak voor de rust in het duel FC Volendam - NAC Breda door de scheidsrechter naar de tribune verwezen. (30-09-2016)

NAC Breda verloor vrijdagavond niet alleen een ticket voor de play-offs van de Jupiler League, de club zag ook trainer Marinus Dijkhuizen wegvallen. Na een aanvaring met de scheidsrechter werd Dijkhuizen naar de tribune gestuurd.

"Ik was verrast dat hij mij gelijk wegstuurde. Na afloop heb ik uiteraard mijn excuses aangeboden, want ik reageerde iets te emotioneel. Dit moet ik niet doen en is slecht", stelt de NAC Breda-trainer na de wedstrijd tegenover FOX Sports. Dijkhuizen maakte een wegwerpgebaar na een beslissing van de scheidsrechter, Ed Janssen greep meteen in.

NAC Breda stond een half uur met een mannetje meer op het veld, maar wist daar niet van te profiteren. In de slotfase werd het via een penalty zelfs 2-1 voor de Volendamse thuisploeg. "Dit is klote. Verliezen is sowieso vervelend, maar helemaal als er iets op het spel staat en je een tijd tegen tien man speelt. Helaas zijn we met het team nog niet zo ver dat we in zulke wedstrijden minimaal een punt pakken. We hebben nog genoeg te doen."

Door de nederlaag van NAC Breda werd VVV-Venlo tweede in de Jupiler League. Belangrijk, omdat koploper Jong PSV geen periodetitel mag claimen, de beloften mogen niet promoveren. Daardoor gaat de nummer twee VVV-Venlo aan de haal met de ticket voor promotievoetbal.