01.10.2016 11:17

Colombia geeft Ajacied Sánchez nieuwe kans

Davinson Sánchez viert zijn doelpunt voor Ajax tegen PEC Zwolle. (24-09-2016)
Davinson Sánchez viert zijn doelpunt voor Ajax tegen PEC Zwolle. (24-09-2016)

De goede prestaties van Davinson Sánchez bij Ajax zijn ook in zijn thuisland niet onopgemerkt voorbij gegaan. De mandekker uit Colombia heeft opnieuw een uitnodiging ontvangen voor de nationale ploeg. Colombia speelt in oktober twee kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap in Rusland.

Sánchez wacht nog op zijn debuut bij het nationale elftal. De krachtpatser in de verdediging speelde al wel voor meerdere jeugdelftallen van zijn land en werd in de vorige interlandperiode ook al bij de selectie van Colombia gehaald, maar tot een debuut in de hoofdmacht kwam het nog niet. Na zijn sterke periode bij Ajax, waarin hij onder andere twee keer scoorde, wacht Sánchez een tweede kans op speeltijd.

Colombia speelt op 7 oktober tegen Paraguay en werkt vier dagen later een tweede interland af tegen Uruguay. De Colombianen voetbalden dertien punten bij elkaar in de eerste acht duels, waarmee het land voorlopig op de vierde plek staat. Dit is voldoende voor kwalificatie, maar er worden nog tien wedstrijden gespeeld in Zuid-Amerika. Uruguay, Brazilië en Argentinië staan boven Colombia.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner